lørdag den 30. oktober 2010

Dage med levende haver


På de rigtige dage, under særlige vejrforhold, er Sønderhos haver pludselig levende af rastende småfugle. Trækfugle af mange forskellige slags, der bruger dagtimerne på at tanke op, inden det videre træk, der for manges arters vedkommende foregår om natten. Vindrosler, sjaggere, gran- og løvsangere, rødhalse (øverst), kvækerfinker (nederst), ja selv dompap og silkehale ses. Især kvækerfinkerne er overraskende vanskelige at komme på nært hold af. De trækker over i tusindvis, og nogle slår "går" kortvarrigt ned. Men de sidder ofte højt i byens træer, og har en tendens til at flyve væk når man nærmer sig. Men er man heldig og færdes stille, kan man få chancen for at studere den fine orangevarme fjerdragt. Skitsen ovenfor viser en hun. Jeg har både brugt akvarel og farveblyant.


onsdag den 27. oktober 2010

Bjergvipstjerter på Hønen, Sønderho


Bjergvipstjerterne trækker over Sønderho og øens sydspids "Hønen" i ret stort tal i løbet af september og oktober. Ofte er det bare det korte kald man hører, fra et sted over byens tage.
En dag var jeg dog heldig, og fandt 3 bjergvipstjerter ved en vandingsplads for Høne-engens højvandskvæg. De lettede, straks jeg gik forbi. Men efter lidt venten kom de tilbage igen. Det gav muligheden for at studere dem på nært hold.

mandag den 25. oktober 2010

En efterårs-tradition på "Fajancen"


For tredje år i træk indbød Café Fajancen i Sønderho til en uformel sceance i efterårsferien, hvor mine tegninger og skitser fra Fanøs natur blev vist frem i de atmosfærefyldte rammer. I år var arrangementet igen velbesøgt og snakken gik om oplevelser med de fugle og den natur vi er heldige at have et stenkast fra caféens dør.

mandag den 18. oktober 2010

Planche til Søjorden.



Efter en uges arbejde, blev planchen til Næs Søjord ved Nordby færdig. Efter grafisk bearbejdning har fuglene mistet en smule kontrast, men resultatet er rigtig godt. Nu står planchen ved færgelejet i Nordby, sammen med den stationære kikkert som Johannesen og Kallestrup donerede til Fanø Kommune ved Nationalpark Vadehavets officielle åbning i lørdags. Herover er både orginalen og printet af den færdige planche affotograferet.




torsdag den 7. oktober 2010

Planche til Nordby II


Jeg har rentegnet de fleste af fuglene nu, og er begyndt at farvelægge nogle flere. Ingen af arterne er færdige endnu, måske lige bortset fra dværgternen. Billedet er lidt mørkt, men klik på det, så fåes et større billede. Planchen skal være færdig mandag, hvor det grafiske arbejde med artsnavne osv. skal laves - så der venter nogle timers arbejde i weekenden. Nu til morgen trak flere flokke af bramgæs over øen. Og 3 snespurve trak langs nordkysten.

tirsdag den 5. oktober 2010

Planche til Næs Søjord, Fanø


Til den officielle åbning af Nationalpark Vadehavet d. 16. oktober, er jeg igang med en fugleplanche til havnen i Nordby på Fanø. Planchen skal vise et udsnit af de fugle man kan se på Næs Søjord - det lavvandede område ud for havnen. Her stiller Johannsen og Kallestrup en kikkert op som et led i deres renovering af havnefronten. I den forbindelse er planchen bestilt. Jeg vil vise lidt fra processen de kommende dage her på bloggen.