onsdag den 29. juni 2011

Slørugler på ladens loft


Det er ikke hver dag, eller hvert år for den sags skyld, man har mulighed for at tegne slørugler på nært hold. Oftest ser man dem blot flyver over vejen i nattemørket, eller flyve rundt omkring gården eller kirken, hvor uglerne yngler. Efter de seneste kolde vintre er det endda blevet meget sværere. Efter ti års bestandsfremgang i Sydvestjylland, bankede to vintre bestanden tilbage til udganspunktet, og arten er igen fåtallig i Danmark. Sådan er det, når en art, der egentlig er hjemmehørende i landene syd for os, risikerer en tilværelse så "højt mod nord". Er levestederne iøvrigt acceptable, skal sløruglerne nok komme på fode igen.

Da bestanden var på sit højeste, fik jeg i 2009 mulighed for at opleve et kuld slørugler, der skulle ringmærkes på Vadehavscentret i Vester Vedsted, der har en uglekasse i gavlen i laden. Det er to af ungerne herfra, som jeg nu har fået lavet en færdig akvarel af, efter at have modtaget en bestilling af netop slørugler.

lørdag den 11. juni 2011

Trækpause...og tid til at fordøje.



Maj måned er forbi, ligesom fugletrækket, der ebber ud her i begyndelsen af juni. Som altid er forårstrækket hurtigt, hektisk og en smule stressende, hvis man skal have det hele med. Det får man aldrig, men det er med at kende sin besøgstid med skitsebogen. Og sjældent tager man sig tid til mere gennemarbejdede billeder....der er altid noget man lige kunne tage ud at kigge på! Billedet ovenfor er dog en undtagelse. Det måler 50X65 cm. og er en bestilling. I maj har den tilmed stået på flytning og indretning og alt hvda dertil hører. Så det er ikke blevet til mange uploads på bloggen. Men nedenfor nogle eksempler på nogle af de mange skitser fra de sidste uger. Om nogle få dage kommer de første fugle tilbage, og det lange efterårstræk begynder. Faktisk kom de første storspover allerede i denne uge!

Dværgterne, Nordby.

Havterne, Søjorden.

Strandhjejler i modlys, Galgerev.

Stor præstekrave.
 Mange "tundra-præstekraver" passerede i midten af maj.

Lille kobbersneppe, Galgerev. En af mine favorit-motiver!