onsdag den 16. november 2011

Mellem forår og vinter

Der er et halvt år mellem de to scenarier på billederne nedenfor. De store kobbersnepper er fra april, hvor fuglene sætter deres tydelige præg på de få ynglepladser, de har tilbage her i landet.

Mandø, hvor disse kobbersnepper blev skitseret med det hårde forårslys ind skråt bagfra, er som bekendt en af de vigtigste ynglelokaliteter. Naturstyrelsen har netop igangsat et projekt på øen, der vil kunne komme kobbersnepperne til gode. Samtidig trues andre værdifulde arealer på øen af oppløjning. Kobbersneppernes tilstedeværelse i Vadehavets natur er langt fra sikret.

Sangsvanerne hører mere den aktuelle årstid til. Sidst på efteråret ankommer de til marsken nord fra. Nogle bliver vinteren over. Denne akvarel er dog lavet på baggrund af en fin oplevelse med sangsvanerne i Skåne forrige vinter.


fredag den 4. november 2011

Udstilling hos Sikkerhedsstyrelsen

Udstillinger taler i høj grad sammen med de fysiske rammer, stedet og dets ånd. I november måned er jeg inviteret til at udstille hos den statslige Sikkerhedsstyrelse, der ligger i Esbjerg. Det er ikke et hvilket som helst sted. Den imposante bygning rummede tidligere Sct. Josephs Hospital, hvor mangen en esbjergenser er født. Således også jeg. Underligt at tænke på, imens man 37 år efter går og bakser med ophængningen. Bygningen fra 1904 er fredet, og selvom funktionen i dag er en ganske anden, emmer gangene og ikke mindst de brede trapper af et datidigt sygehusvæsen og en katolsk æstetik.