onsdag den 29. juni 2011

Slørugler på ladens loft


Det er ikke hver dag, eller hvert år for den sags skyld, man har mulighed for at tegne slørugler på nært hold. Oftest ser man dem blot flyver over vejen i nattemørket, eller flyve rundt omkring gården eller kirken, hvor uglerne yngler. Efter de seneste kolde vintre er det endda blevet meget sværere. Efter ti års bestandsfremgang i Sydvestjylland, bankede to vintre bestanden tilbage til udganspunktet, og arten er igen fåtallig i Danmark. Sådan er det, når en art, der egentlig er hjemmehørende i landene syd for os, risikerer en tilværelse så "højt mod nord". Er levestederne iøvrigt acceptable, skal sløruglerne nok komme på fode igen.

Da bestanden var på sit højeste, fik jeg i 2009 mulighed for at opleve et kuld slørugler, der skulle ringmærkes på Vadehavscentret i Vester Vedsted, der har en uglekasse i gavlen i laden. Det er to af ungerne herfra, som jeg nu har fået lavet en færdig akvarel af, efter at have modtaget en bestilling af netop slørugler.

1 kommentar:

  1. Fugleunger er sgu' sjældent kønne. Men sjovt at se, hvor tidligt en dun-unge får spejlet i ansigtet.

    Nu er pc-skærme jo deres egne (nøjagtig som printere har deres eget liv) og farverne forskelligt opsat o.s.v., o.s.v. men hvad er egentlig farven på det papir som du har malet Sløruglerne på ?

    SvarSlet