tirsdag den 29. marts 2011

Vagtsomme bramgæs

Bramgæssene er fra oktober til maj kilde til stor inspiration, og efterhånden som mildere vinde blæser ind over landet, er det muligt at lave skitser i de åbne landskaber uden at fryse fingrene af.

onsdag den 16. marts 2011

Blisgæs letter. Koldnål.

I det tidlige forår ankommer store flokke af gæs til Vadehavet. Især marsken på fastlandet lægger sammen med Mandø land til flokke af flere forskellige arter. Bramgæssene er mest talrige i disse år, mens f.eks. blisgæssene først er begyndt at bruge Ribemarsken i løbet af de senere år. Førhen var blisgæssene en sønderjysk specialitet. De lettende blisgæs fra en produktiv tegnetur omkring Indre og Ydre Bjerrum, gav mig idéen tl en koldnåls-radering. Især de for artens så karakteristiske mørke uregelmæssige bånd på undersiden, havde jeg fornemmelse af kunne udnyttes med grafikken. Dette er det første succesfulde tryk.

torsdag den 10. marts 2011

Et tilbageblik på efteråret...




Når man har kigget for hundredetreogtyvende gang på de samme faste strandskader, storspover og hvinænder i løbet af en lang kold vinter med få overvintrende fugle, længes man efterhånden tilbage til fugletræk og et landskab uden sne. Så inden det hele starter forfra med et nyt forår, kan man finde skitser og oplevelser frem fra det seneste efterår, og gøre lidt mere ud af dem. Øverst oktobers store sjældenhed, stendroslen, der desværre kun blev en enkelt eftermiddag, men bragte begejstring blandt de hurtigste ornitologer.
Midterbilledet er fra Halen på øens østkyst, hvor en ung vandrefalk måtte acceptere timers mobning fra de stedlige krager. Og nederst et nyt studie af sangsvaner fra Galgerev.

fredag den 4. marts 2011

Tåge og forår på vej



Vinteren har holdt fast længe, og der er stadig en hel del is langs stranden og på vaden. Forsøgte at gå ud over vaden den anden dag, men det er praktisk taget umuligt pga. et særdeles glat "føre". Fuglene er stadig vinterfugle. Stødte på en stor tornskade langs diget forleden. Og storspoverne er blandt de få vadefuglearter der har stået vinteren igennem. Men viberne er kommet. Lærken lige så. Men ingen af dem gør meget væsen af sig. Men i weekenden sker der sikket noget. Tågen i dag og de 5 plusgrader varsler en ny årstid!